Danas sam napravio ukusane zemičke sa sirom, povrćem i mesom!
Ima li šta bolje od mekanog, vrućeg, peciva koje je tek izvadjeno iz rerne.
Savršen recept za doručak, užinu ali i kao predjelo u posebnim prilikama.
Zato pogledajte video možda vam se i svidi i obavezno napišite vaše mišljenje u komentaru!
◆ Sastojci za zemičke:
- 1 čaša tople vode - 200 ml
- 1 čaša toplog mleka - 200 ml
- 1 kašika granuliranog šećera - 20 grama
- 1 kašika suvog kvasca - 10 grama
- 1 kašičica soli - 8 grama
- 5 čaša brašna - 600
- 1 kašika maslinovog ulja - 10 ml
◆ Sastojci za kašu:
- 500 grama pilećih prsa
- 200 grama rendanog sira
- 2 glavice luka
- 2 paradajza
- 1 zelena paprika
- 1 crvena paprika
- 5-6 grančica peršuna
- 5 svježeg luka
- 2 kašike maslinovog ulja - 20 grama
- 1 kašičica soli - 8 grama
- 1 kašičica crnog bibera, paprike, kima i timijana
◆ NAPOMENA: Navedene količine u receptu su za 16 zemički, prepolovite količine ako vam se čini puno.
Pileće meso možete zamijeniti sa 250 grama špeka i mirisaće puno intenzivnije.
◆ Priprema:
* U zdjelicu dodajte toplu vodu i mlijeko, šećer i kvasac.
* Sve zajedno promiješajte a zatim dodajte brašno i so.
* Lagano miješajte varjačom dok ne napravite tijesto, dodajte ulje i dobro promiješajte rukom.
* Tijesto doradite u zdjeliici a kada ste gotovi, folijom prekrijte tijesto i ostavite da 30 minuta miruje na toplom mjestu.
* Za to vrijeme dobro operite a zatim isjeckajte povrće. Sjeckajte na kockice i sve prebacite u istu činiju u kojoj čete miješati.
* Meso takođe isijecite na manje kockice i dodajte ga povrću.
* Zatim dodajte maslinovo ulje, so, biber, paprike, kima i timijana.
* A zatim sve dobro promiješajte da se sjedini.
* Naribajte sir.
* Posle pola sata mirovanja prebacite tijesto na radnu površinu.
* Okrenite ga par puta (knetenite) i isijecite na 16 jednakih dijelova.
* Tijesto uvaljajte u loptice a zatim ih pritisnite i napravite oblik zemičke.
* Tijesto prebacite u tepsiju i prekrijte sa već pripremljenom smjesom.
* Pratite video da bi bolje razumjeli.
* Pecite u zagrijanoj rerni na 200°C 25 minuta.
* Nakon 25 minuta izvadite tepsiju i dodajte izrendani sir.
* Vratite tepsiju u rernu i nastavite peći sledećih 10 minuta.
* Vaše zemičke su gotove.
Prijatno...!
▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬ INFOS ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬
◆ Dragi prijatelji, ako vam se svidio ovaj video, onda možete podržati razvoj YouTube kanala:
➡ Podijelite ovaj video sa svojim prijateljima na društvenim mrežama.
👍 Ocijenite video! 👍 - Važno mi je znati vaše mišljenje jer će mi to pomoći da izaberem sljedeći video recept!
📝 Napišite komentar 📝 ili barem smajli. Lako je to učiniti i bit ću vam jako zahvalan!
★ Još video recepata:
📧 Ako imate pitanje ili želite saradnju Email: draginakuhinja@gmail.com 📧 - Rado ću vam odgovoriti.
📢Titlovi su dostupni na svim jezicima. Molimo uključite titlove na svom jeziku.
▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬ SUBSCRIBE ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬
🔔 Već ste pretplaćeni? ▶ Kliknite na zvonce 🔔 da budete obavješteni o novim videima na kanalu.
♥️ Hvala na gledanju i pretplati!
▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬
◆ #Rezepte

Коментари
Постави коментар