Danas pečem ukusan domaći rendani krompir iz rerne sa povrćem.
◆ Sastojci za rendani krompir:
* 1,5- 2kg krompira
* 4-5 glavice crvenog luka
- 2 šargarepe
- 2 paprike
- 150gr sušene slanine
* 70 ml ulja
* 1 pavlaka
* 50 gr. ribanog sira
- 2 kašičice suvog začina
- 2 kašičice soli
- 2 kašičice aleve paprike
- malo bibera
- malo kima
- malo svježeg peršuna
◆ Priprema:
* Ogulite i isjeckajte povrće (luk, šargarepu, paprike i peršun).
* Krompir očistiti i sitno nasjeckajte.
* Suvu slaninu sitno nasjeckajte i pripremite začine.
* Kada ste sve pripremili možete početi sa miješanjem.
* U zdjelicu za miješanje ubacite sve pripremljene artikle i dobro izmiješajte rukom.
* Nije od velike važnosti raspored dodanih artikala.
* Provjerite dali je dovoljno začinjena kaša. Ako nije dodajte po svom ukusu.
* Podmažite tepsiju i jednostavno istresite kašu u nju. Poravnajte malo.
* Možete je malo i ukrasiti kao ja sa tri male paprike.
* Kada ste gotovi smjesu stavljamo u zagrijanu rernu.
* Pecite 50- 55 min na 190°C u zavisnosti od rerne može duže ili kraće trajati.
* Kada je krompir već gorov izvadite ga i preko njega narendajte suvi sir.
* Vratite ga u rernu još par minuta da se istopi.
* Vaš rendani krompir je gotov.
Prijatno...!
▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬ INFOS ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬
◆ Dragi prijatelji, ako vam se svidio ovaj video, onda možete podržati razvoj YouTube kanala:
➡ Podijelite ovaj video sa svojim prijateljima na društvenim mrežama.
👍 Ocijenite video! 👍 - Važno mi je znati vaše mišljenje jer će mi to pomoći da izaberem sljedeći video recept!
📝 Napišite komentar 📝 ili barem smajli. Lako je to učiniti i bit ću vam jako zahvalan!
★ Još video recepata:
📧 Ako imate pitanje ili želite saradnju Email: draginakuhinja@gmail.com 📧 - Rado ću vam odgovoriti.
📢Titlovi su dostupni na svim jezicima. Molimo uključite titlove na svom jeziku.
▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬ SUBSCRIBE ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬
🔔 Već ste pretplaćeni? ▶ Kliknite na zvonce 🔔 da budete obavješteni o novim videima na kanalu.
♥️ Hvala na gledanju i pretplati!
▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬
◆ #Rezepte

Коментари
Постави коментар